Reisgenoegens

7 DAGEN FRANKRIJK – GROTE VAKANTIE!

zwarte woud

van ZATERDAG 15 JULI tot ZATERDAG 22 JULI 2023

Elzas & Vogezen – Zwarte Wout – Titisee – Route Du Vin

GROTE VAKANTIE! Te midden van een onvergetelijk decor tussen Vogezen en Rijn liggen de vermaarde Elzasser wijngaarden in een glooiend landschap dat zich heel ver uitstrekt, tot zelfs aan de Zwitserse grens. De cultuur en de typische dorpjes met vakwerkgebouwen zijn getuige van het verleden. De heerlijke gastronomie uit de streek die in de vele zaken met liefde behandeld en geserveerd wordt is zeker niet te versmaden. Door de gastvrijheid van de bewoners in deze vakantieregio ziet u er al uw wensen in vervulling gaan. Dus vlug inschrijven voor dit topaanbod is nu aan de orde, voor het te laat is! 

R E I S P R O G R A M M A!

1e DAG: we vertrekken om 5.30u vanuit St- Laureins. We rijden doorheen de Ardennen en Luxemburg verder via de Lorraine en de Bas Rhin naar Phalsbourg. (Lunch). Na de middag is er kamerverdeling en dan genieten wij van een tripje naar het wijndorp Riquewihr: een stadje dat gekend is voor zijn wijnbouw en het prachtige oude centrum. De ommuringen en de stadspoort zijn de moeite waard om te bekijken maar u kunt ook genieten van een terrasje of een wijnkelder met een heerlijk glas “vin régional”. Na dit alles keren wij terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust. (15/7…22/7) 

 

2e DAG: Na een gesmaakt ontbijt staat er weer een dagtrip op programma met een gids. In de voormiddag rijden wij naar St-Odile, waar een 17e-eeuws klooster en kerk van de Norbertijnen te bewonderen is boven op een berg met mooi panorama over de Vogezen en de Elzas. Ook een wandeling in deze buurt naar de bron van St-Odile hoort bij dit bezoek. Deze Heilige wordt vereerd voor het genezen van oogziekten en is ook de patrones van de Elzas. (Lunch) Na de middag rijden wij dan naar Struthof te Natzweiler om een bezoek te brengen het beklijvende KZ concentratiekamp van WO II waar duizenden mensen op gruwelijke wijze zijn omgebracht of van ontbering gestorven zijn. Het volledig intacte museum en het domein zijn nog de stille getuigen van deze gruwel. Na dit bezoek verlaten wij de regio via Villé en Sélestat naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

3e DAG: Na het Elzasser ontbijt staat er een dagtrip op het programma met een gids vanuit het hotel naar de stad Straatsburg waar een bezoek gebracht word aan de mooie Kathedraal en het petite France met de merkwaardige vakwerkhuizen in typische kleine straatjes rondom de kanaaltjes en de eilandjes. Genieten van een terrasje en wat shoppingtijd in de buurt van de Plaçe de La République en in de omgeving van de Ancienne Horloge hoort er ook bij. (lunch) Een trip door de Europese wijk met de Parlementsgebouwen en andere bezienswaardigheden mag niet ontbreken. Na deze interessante dag rijden wij terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

4e DAG: Ontbijt en dagtrip over de Duitse grens naar het Zwarte Woud. In voormiddag steken wij de Rijn te Breisach over en bereiken we de hoofdstad Freiburg waar even oponthoud voorzien is voor een mogelijk bezoek aan de Munsterkerk, de Markt enz… Nadien reizen wij dan verder via de Ravennaschlucht en het Höllental naar de vermaarde toeristenplaats Titisee. (Lunch) Na de middag is er mogelijkheid voor de liefhebbers om een boottochtje te maken op de Titisee of gewoon even te kuieren en te genieten in de gezellige straten met vele terrasjes en winkels. Na dit alles keren wij rustig terug via de Duits – Franse wijnvelden rond Colmar om dan stilaan aan te komen in ons hotel voor avondmaal en nachtrust.

5e DAG: Ontbijt en voormiddagtrip naar het Kasteel van Haut-Königsbourg. In dit eeuwenoud en indrukwekkend bouwwerk op een heuvel worden wij wegwijs gemaakt in de sfeer van de middeleeuwen. Na dit bezoek dalen wij terug af van de heuvel naar het hotel te Ostheim. (Lunch) Na de middag is er een uitstapje naar Ribeauvillé waar er een toeristentreintje ons opwacht om een mooie rondrit te maken in de vele wijngaarden en de heuvelachtige omgeving. Na de rondrit is er nog wat vrije tijd in het oude centrum van dit zeer gekende wijndorp met zijn talrijke bezienswaardigheden en winkelstraatjes. Tijd om wat te rusten op een terrasje kan uiteraard ook ingelast worden en zo is deze namiddag voor iedereen volbracht. Na dit alles keren wij terug via een stukje van de wijnroute naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

6e DAG: Na het ontbijt trekken wij er terug op uit voor een dagtrip: wij rijden via Colmar naar het Franse Munster voor een voormiddagoponthoud in deze plaats met zijn gezellig centrum en historische kerk. De stad is daarnaast ook bekend om zijn gelijknamige kaas en de vertrekplaats van de vele ooievaars die in het najaar naar het zuiden trekken. Daarna reizen we doorheen de prachtige natuur van de Col De La Schlucht naar Gérardmer, gelegen aan het gelijknamig meer. (Lunch) Na de middag is er tijd om gewoon rustig te genieten in het sfeervolle toeristencentrum of om even te wandelen of te relaxen aan de oevers van het meer. Na genoten te hebben van deze gezellige plaats rijden wij doorheen het heuvelachtig gebied van de Vogezen via Col Du Bonhomme en de Route du Vin naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

7e DAG: Het ontbijt heeft gesmaakt en er is voor iedereen een vrije dag* en rustdag voor de chauffeur. Dus iedereen kan heerlijk genieten in de omgeving. Rond de middag zijn we terug in het hotel. (Lunch) Na de middag kunt u verder nog wat relaxen of rusten en even een wandeling maken langs de mooie plekjes van het kleine riviertje dat door Ostheim stroomt en eventueel op terras profiteren van een verfrissing of een vin d’Alsace. *Een alternatief namiddagprogramma kan georganiseerd worden vanuit ons verblijf: indien u dat wenst kunt u met de regionale lijnbus naar de welgekende stad Colmar reizen waar ook heel wat bezienswaardigheden in deze historische stad te bewonderen zijn. Tegen de avond terug in het hotel voor avondmaal en nachtrust.

 

8e DAG: Het laatste ontbijt in Ostheim wordt verorberd en aansluitend laden wij de koffers in en verlaten onze verblijfplaats. Via Straatsburg en St Avold bereiken wij Metz en Luxemburg om dan rond de middag in Bollendorf te komen. (Lunch) Na de middag nog eventjes van de gelegenheid gebruik maken om in Echternach wat inkopen te doen en dan reizen we via Diekirch en Ettelbruck af naar Bastogne. (Avondstop) Nadien gaat de terugreis doorheen de Famenne en de Condroz over de Maas te Namur en rond Brussel naar Vlaanderen en de afstapplaatsen. 

ONS HOTEL: “AU NID DE CIGOGNE”

Een traditioneel 3-sterrenhotel gelegen in het centrum van Ostheim en in de reiswereld van touringcars een vaste waarde en begrip. We genieten van keurige kamers met de gekende Elzasser kwaliteit waar orde en netheid op de eerste plaats staan! We kunnen steeds rekenen op aangepaste, goed geserveerde gerechten. Wil je erbij zijn, schrijf dan nu in voor het te laat is!

PRIJS: 1 150,00 €. per persoon.

INBEGREPEN IN DE PRIJS!

– Het vervoer, de btw, de reis per luxe autocar voorzien van video, bar, wc, airco enz.
– Het verblijf in een klasse hotel op basis van tweepersoonskamers.
– Alle kamers voorzien van bad of douche en wc.
– Alle maaltijden van 1e middag tot 8e avond.
– De autocaruitstappen ter plaatse.
– De bijdrage voor het bezoek aan KZ Struthof.
– Het toeristentreintje te Ribeauvillé.
– De onkosten voor de gids naar Straatsburg en Colmar.
– Het ticket heen en terug voor de lijnbus naar  Colmar.

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS!

– Persoonlijke uitgaven.
– Eventuele bijkomende onkosten tijdens de autocaruitstappen.
– De drankjes bij de maaltijden.
De toeslag op de éénpersoonskamer bedraagt: 25,00 €. per persoon per nacht.
– De dienstvergoeding.

INSCHRIJVINGSVOORSCHOT
– 450,00 € per persoon tegen 1 april 2023

AANBIEDING
– Vol pension (15/7… 22/7)

MUNT
– Euro

VERZEKERING
– Vrijblijvend advies

5 DAGEN DUITSLAND – ZOMERREIS!

Rijnvallei

 

van ZONDAG 20 AUGUSTUS tot DONDERDAG 24 AUGUSTUS 2023

Mainvallei – Rijn & Ahrvallei & Romantische Strasse – Westerwald

ZOMERREIS Het Nieder-Frankenland wordt gekenmerkt door een afwisselend landschap van uitgestrekte bossen en glooiende heuvelruggen, waarachter kleine dorpjes en historische stadjes verscholen zijn. Reizigers worden er als het ware ondergedompeld in de middeleeuwse geschiedenis, waarin ook de wereld van mythes en sagen zeer populair waren. Dit stukje Duitsland is nog weinig gekend maar heeft en geeft alle troeven voor en aan menig toerist die er zijn vakantie doorbrengt. Wees erbij en profiteer van deze najaarsreis: het loont echt de moeite! 

R E I S P R O G R A M M A!

1e DAG: We vatten de reis aan om 06u in St-Laureins. De heenroute verloopt via Antwerpen, Limburg en Aken en doorheen Nordrhein-Westfalen. We rijden rond Keulen en Vallendar naar de Rijnvallei die wij dan verder volgen via pittoreske wijndorpjes en begroeide heuvel vol
wijnranken tot in het gekende plaatsje Rüdesheim; (Lunch) Na de middag kunnen wij er de sfeer van dit gezellige stadje even opsnuiven tijdens een wandeling of te snuisteren in de gekende straatjes. Nadien vervolgen wij de Rijngau tot Wiesbaden en reizen dan door het Spessartgebied rond Frankfurt Am Main naar Weibersbrunn waar wij ons hotel treffen voor kamerverdeling, avondmaal en nachtrust. (20/8…24/8)

2e DAG: Na het ontbijt is er een vrije voormiddag voorzien in ons programma om even op verkenning te gaan in de rustige omgeving van het
hotel. Rond de middag zijn wij dan terug in het hotel. (Lunch) Na de middag reizen we dan doorheen het bosrijke gebied en de langs de Ferienstrasse naar Lohr Am Main waar wij het het mooie Schloss – Spessartmuseum gaan bezoeken waar ooit Sneeuwwitje zou geboren zijn. Na dit interessant bezoek is er nog even tijd voor een terrasje of om te genieten van dit gezellige oude plaatsje. Na deze mooie namiddag reizen wij terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

3e DAG: Na ons Duitse Frühstück vatten we onze dagtrip aan en rijden we rond Würzburg en Tauberbisschofsheim naar Bad-Mergentheim waar een voormiddag oponthoud voorzien. Nadien reizen we verder langs de Romantische Strasse en zo bereiken wij Cregelingen. (Lunch) Na de middag vervolgen wij dan het Taubertal en bereiken we stilaan de gekende plaats Rothenburg ob der Tauber, een oude ommuurde stad met torens en een indrukwekkend centrum. Daar gaan wij even op verkenning tussen de vele bezienswaardigheden rond de Alte
Markt met de typische vakwerkhuizen en winkelstraatjes. Na deze onvergetelijke dag keren wij via de Beierse snelwegen terug naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

4e DAG: Na een heerlijk ontbijt staat er een dagexcursie gepland, met in de voormiddag een vrij bezoek aan Prichsenstadt, de gekendste wijnplaats van het Frankental. Nadien begeven wij ons naar Geiselwind. (Lunch) Na de middag reizen wij dan via de prachtige natuur van het Steigerwald naar Volkach waar een boottocht op de Main voorzien is om ook daar heerlijk te genieten van dit mooie Maintal; Na dit alles rijden wij terug via de hoofdwegen en Würzburg naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

5e DAG: Na ons ontbijt maken we tijd om onze koffers in te laden. Via de Duitse snelwegen en voorbij het vliegveld van Frankfurt rijden we
richting Koblenz, waar wij de Moezel oversteken in de richting van Bad Neuenaher. We genieten van een rustig ritje door het Ahrtal en zo bereiken wij Altenahr. (Lunch) Na de middag trekken we doorheen de mooie Westfalen natuur rond Aken en Limburg. (Avondstop) Ons zomerreisje zit er zo stilaan op en langs de Vlaamse wegen bereiken wij de afstapplaatsen.  

ONS HOTEL: “JAGERHOF”

“Jägerhof” is een gekend groepshotel van uitstekende kwaliteit met comfortabele kamers, en met alle accommodatie die een reiziger zich wenst. Bovendien biedt dit hotel vooral een huiselijke sfeer aan zijn klanten: optimale bediening, verzorgde gerechten, en een vriendelijke service zijn het kenteken van dit hotel! U geniet er echt van een aangenaam verblijf! Beleef dit plezier mee in dit Duitse zomerreisje!

PRIJS: 630,00 €. per persoon.

INBEGREPEN IN DE PRIJS!

– Het vervoer, de btw, de reis per luxe autocar voorzien van video, bar, wc, airco enz.
– Het verblijf in goede kwaliteitshotels op basis van tweepersoonskamers.
– Alle kamers voorzien van bad of douche en wc.
– Alle maaltijden van 1e middag tot 5e avond.
– De autocaruitstappen ter plaatse.
– De toegang tot het Schloss Lohr.
– De gids in Schloss Lohr.

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS!

– Persoonlijke uitgaven.
– Eventuele bijkomende toegangsgelden tijdens de autocaruitstappen.
– De dranken bij de maaltijden.
De toeslag op de éénpersoonskamer bedraagt: 21,00 €. per persoon per nacht.
– De dienstvergoeding.

INSCHRIJVINGSVOORSCHOT
– 230,00 € per persoon tegen 1 mei 2023

AANBIEDING
– Vol pension (20/8… 24/8)

MUNT
– Euro

VERZEKERING
– Vrijblijvend advies

6 DAGEN LUXEMBURG – HERFSTPROMOTIE!

Moezel
 

van ZATERDAG 23 SEPTEMBER tot DONDERDAG 28 SEPTEMBER 2023

Sure & Moezelvallei – Muhlertal – Eifel & Ardennen

HERFSTPROMOTIE Dit stuk Luxemburgs prachtig en vruchtbaar land grenst aan Duitland en België tussen Sure en Moezel. Het wordt jaarlijks door vele toeristen bezocht voor een niet ver van huis vakantie die toch ontspannend en rustgevend is! Dit gebied is aantrekkelijk voor de wandelaars en ook voor andere sportliefhebbers… De toeristische routes in deze omgeving zitten nog vol onbekende bezienswaardigheden die in de kleine dorpen of steden soms in hoekjes of kantjes verscholen zitten. Niet aarzelen dus, maar NU inschrijven voor het te laat is… het is een echte najaarstrip!

R E I S P R O G R A M M A!

1e dag: We vertrekken om 6u vanuit St-Laureins. De heenreis brengt ons via Brussel en de Ardennen naar Martelange waar een voormiddagstop voorzien is om wat aankopen te doen in een Luxemburgse supermarkt. Nadien reizen wij verder via Esch Sur Sure en de prachtige omgeving van Ettelbruck en Diekirch naar Bollendorf waar wij dan aankomen bij het hotel. (Lunch) Na de middag is er kamerverdeling en gaan we dan nog even op verkenning in de gekende plaats Echternach. U kan er een vrij bezoek brengen aan het Centrum met de prachtige Willibrorduskerk en andere bezienswaardigheden. Na genoten te hebben van deze rustige dag rijden wij terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust. (23/9…28/9)

 

2e dag: Na het ontbijt plannen we een daguitstap. Via het Muhlertal voorbij de Perekop en de Predikstoel genieten wij van dit ongelofelijk natuurschoon en het genaamde “klein Zwitserland”. Al vlug bereiken wij dan Sandweiler waar oponthoud voorzien is bij de grote Amerikaanse Begraafplaats. Vervolgens rijden wij door het Gutland naar Remich om dan te genieten van de prachtige Moezelvallei tot in Grevenmacher. (Lunch) Na de middag is er een geleid bezoek aan de wijnkelders van Bernard Massard voorzien. Tussen de ontelbare flessen en vaten krijgen wij alles te horen, te zien én te proeven krijgen van deze lekkere schuimwijn met aansluitend mogelijkheid tot winkelbezoek. Nadien nog eventjes verpozen in de omgeving en dan trekken we via Surevallei en Rosport terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

 3e dag: Na het ontbijt staat er vandaag een dagtrip op het programma naar de stad Luxemburg. Via de hoofdwegen in de groene natuur en Junglinster bereiken wij het centrum van stad Luxemburg waar wij opgewacht worden om er een plaatselijke busrondrit te ondernemen met een plaatselijke gids. We krijgen alles te horen en te zien van deze relatief kleine maar indrukwekkende stad en de vele bezienswaardigheden,
o.a. de Europese gebouwen,de Petrussevallei met de Kazematten, de O.-L.-V- Kathedraal enz. Rond de middag zijn wij terug en nemen we afscheid van de gids. (Lunch) Na de middag is er tijd voor eventuele shopping of een terrasje of om te genieten op eigen mogelijkheid in het centrum van de stad. In de latere namiddag en na deze mooie dag reizen wij terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

4e dag: Na ons heerlijk ontbijt gaan wij terug een dagje uit met bestemming Cochem. Via de prachtige heuvelachtige streek rond Wittlich bereiken wij Bernkastel-Kues waar eventjes oponthoud is voorzien. Nadien vervolgen wij het Moezeldal waar wij dan genieten van een boottocht op de Moezel doorheen de mooie wijnoevers en historische bezienswaardigheden richting Cochem. (Lunch) Na de middag is er dan vrije gelegenheid om dit mooie Moezelplaatsje te bezoeken. U kunt er een fikse wandeling naar de Burcht te maken of kuieren in de winkelstraatjes en rusten op een terrasje met een heerlijk glas Moezelwijn. Na dit alles is de tijd gekomen stilaan terug naar het hotel te rijden voor avondmaal en nachtrust.

 

5e dag: Na het ontbijt is er een vrije voormiddag om even te wandelen of te genieten van de omgeving langs de Sure. Rond de middag zijn wij
terug in het hotel. (Lunch) Na de middag staat er een geleid bezoek aan de brouwerij te Bitburg op het programma waar tijdens de interessante rondleiding alle info over bier brouwen te horen en te zien is en uiteraard na het bezoek er mag geproefd worden. Nadien rijden wij terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust. 

6e dag: Ons laatste ontbijt komt er al aan! De koffers worden ingeladen en dan rijden wij via Vianden en de Ourvallei naar Clervaux waar een
voormiddagstop is voorzien. Nadien rijden we verder doorheen het Belgisch – Luxemburgs grens natuurpark naar de Barraque Fraiture om rond de middag in Banneux aan te komen. (Lunch) Na de middag kunnen we nog even vertoeven in het Heiligdom van Onze Lieve Vrouw en dan reizen we af via Luik en Limburg naar Brabant. (Avondstop) Nadien trekken we rond Brussel en Gent naar de afstapplaatsen.
 

ONS HOTEL: “Hauer”

“Hauer” is een gekend groepshotel, gelegen in een rustige omgeving aan de Sure. Het is een goed uitgebouwd hotel met een verzorgde goede service en keurige kamers! Europese normen,    orde en netheid ten top dus! We mogen proeven van goede gerechten uit de voortreffelijke keuken. Wilt u er bij zijn? Schrijf dan nu in…voor het te laat is!

PRIJS: 800,00 €. per persoon.

INBEGREPEN IN DE PRIJS!

– Het vervoer, de btw, de reis per luxe autocar voorzien van video, bar, wc, airco enz.
– Het verblijf in een klasse hotel op basis van tweepersoonskamers.
– Alle kamers voorzien van bad of douche en wc.
– Alle maaltijden van 1e middag tot 6e avond.
– De autocaruitstappen ter plaatse.
– Het bezoek aan de wijnkelders van Bernard Massard.
– De bijdrage voor de gids in stad Luxemburg.
– De onkosten bij het bezoek in de brouwerij te Bitburg.

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS!

– Persoonlijke uitgaven.
– Eventuele bijkomende toegangsgelden tijdens de autocaruitstappen.
– De dranken bij de maaltijden.
De toeslag op de éénpersoonskamer bedraagt: 19,00 €. per persoon per nacht.
– De dienstvergoeding.

INSCHRIJVINGSVOORSCHOT
– 300,00 € per persoon tegen 15 juni 2023

AANBIEDING
– Vol pension (23/9… 28/9)

MUNT
– Euro

VERZEKERING
– Vrijblijvend advies

2 DAGEN DUITSLAND – KERST, BEST WEEKEND!

 

van ZATERDAG 2 DECEMBER tot ZONDAG DECEMBER 2023

Kerstmarkt, sfeerverlichting, kerstshopping enz… in Ruhrstad Essen

KERST-BEST-DAGEN! Het Ruhrgebied is gelegen tussen de grote Duitse industriezone en de Rijn. Jaarlijks trekken duizenden bezoekers daarheen om er de kerstmarkt en de adventssfeer op te snuiven. De vele winkels en shoppingstraten in het centrum zijn ook bij de bekendste van de grootste van Duitsland. In deze kerstperiode vindt iedereen er zeker zijn gading want het is er volop genieten van de glinsterende kraampjes op de sfeervolle kerstmarkt op de diverse pleinen Ons “kerstweekend”-reisje is een jaarlijkse voltreffer. Nu enkel nog vlug inschrijven want vol is vol!

R E I S P R O G R A M M A!

1e DAG: Vertrek in Sint-Laureins om 6u. Wij rijden doorheen de Noorderkempen en de Maasvallei naar Sevenum. Dan komen wij verder rond Venlo bij de Duitse grens in Straelen in het Bundesland Nordrhein-Westfalen. Nog in de voormiddag bereiken we dan ons hotel te Essen waar de kamerverdeling plaatsvindt. Tegenover het hotel kan iedereen aan het winkelavontuur beginnen in de autovrije straten van de stad Essen. U vindt er talloze galerijen, modewinkeltjes, eethuisjes,… voor elk wat wils! (Vrije Lunch) U kan er kerstinkopen doen en misschien wel uw slag slaan met bijzondere najaarsaanbiedingen. Ook op verschillende pleinen kunt u heel wat beleven: geniet van de vele fonkelende lichtjes en de bijzondere sfeer op deze kerstmarkt! Na een heerlijke namiddag, begeven wij ons naar het hotel voor avondmaal en nachtrust. (2/12…3/12)

 

2e DAG: Na het uitgebreid ontbijt laden we de koffers in en blijven we in de voormiddag op de sfeervolle zondagse kerstmarkt in Essen.
(Vrije lunch) Na de middag krijgt u de kans om nog wat verder te vertoeven in de sfeervol verlichte omgeving van het winkelcentrum. Voldaan en tevreden van ons weekend, reizen wij via de Duitse en de Nederlandse snelwegen terug naar de Belgische grens. (Avondstop) Nadien zetten we de terugreis verder langs Turnhout en Antwerpen naar de afstapplaatsen.  

ONS HOTEL: “Intercity”

“Intercity” Dit hotel is gelegen op wandelafstand van het stadscentrum en vlakbij de mooie kerstmarkt in de straten en pleinen Het dankt zijn goede reputatie aan een perfecte service met vriendelijke ontvangst. Het restaurant biedt zijn gasten een mengeling van traditie en moderne keuken in buffetvorm of via tafelbediening. Kortom: het beste van de lokale keuken! In dit hotel zijn wij reeds jaren klant. Voor dit kerstweekend met feestelijke sfeer moet U beslist weer bij ons zijn!

PRIJS: 195,00 €. per persoon.

INBEGREPEN IN DE PRIJS!

– Het vervoer, de btw, de reis per luxe autocar voorzien van video, bar, wc, airco enz.
– De autocaruitstappen ter plaatse.
 – Het verblijf in een comfortabel hotel op basis van tweepersoonskamers. 
– Alle kamers voorzien van bad of douche en wc.
– Het ontbijt van de 2e ochtend.
– De maaltijd van de 1e en de 2e avond.

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS!

– Persoonlijke uitgaven.
– Eventuele bijkomende toegangsgelden tijdens de autocaruitstappen.
– De middaglunches van de 1e en 2e middag.
– De dranken bij de maaltijden.
De toeslag op de éénpersoonskamer bedraagt: 45,00 €. per persoon per nacht.
– De dienstvergoeding.

INSCHRIJVINGSVOORSCHOT
– 95,00 € per persoon tegen 15 augustus 2023

AANBIEDING
– 1 x half pension en 1 x avondmaal (2/12… 3/12)

MUNT
– Euro

VERZEKERING
– Vrijblijvend advies