Reisgenoegens

SAUERLAND

HENNESEE – MUNSTER – FLECKENBERG – WARSTEIN – RURGEBIED

5 DAGEN DUITSLAND

van ZATERDAG 26 SEPTEMBER tot WOENSDAG 30 SEPTEMBER

Herfstreis

Uw vakantie doorbrengen in Sauerland of het land van duizend bergen, het groene hart van Duitsland genoemd? Het kan! Deze streek is een toeristisch natuurpareltje in de herfst met schilderachtige dorpjes! Met vele keurige vakwerkhuizen, gezellige steegjes en verscholen kroegjes is het ook een schitterend wandelparadijs. Ongetwijfeld zult u er genieten van de culinaire lekkernijen, de gastronomie en streekgerechten. Wees er zeker bij en reis met ons mee!

Reisprogramma

1e dag: We vertrekken in St- Laureins om 05:30u. Meteen gaat het richting Antwerpen en Aken naar Keulen. Verder steken we de Rijn over en rijden we doorheen het Bergisches Land tot Olpe. Daar genieten wij van de schitterende natuur van de Biggesee. Later rijden we voorbij Attendorn en Schmallenberg en door Fredeburg naar ons hotel. (Lunch) Na de middag is er kamerverdeling voorzien, en aansluitend kunnen wij nog een bezoek brengen aan de Munsterkerk van Meschede en profiteren van een mooie boottocht op de Hennesee. Nadien keren wij terug naar het hotel voor het avondmaal. (26/9…30/9)

2e dag: Na een goede nachtrust en een rijkelijk ontbijt is er in de voormiddag nog een bezoek voorzien aan het mooie gesteente- en zilverertsmuseum te Ramsbeck. Daar kunnen wij de wonderen van Moeder Aarde aanschouwen, met zijn vele soorten fascinerende gesteenten en fossielen. Ook de werktuigen die in de groeven zijn gebruikt om het erts te delven vinden hier hun plaats. Aansluitend brengen wij dan een bezoek met een treintje aan de vroegere grot, om alles nog van dichterbij te bekijken. Na deze interessante voormiddag keren wij terug naar het hotel. (Lunch) Na de middag is er een trip voorzien naar het 18e- eeuwse historische slot en de tuin van de familie Sayn-Wittgenstein in Bad-Berleburg, waarna wij dan terug naar het hotel rijden voor avondmaal en nachtrust.

3e dag: Na het ontbijt staat er een dagtrip doorheen het Westfalenerland naar Münster op het programma. In deze mooie stad is er een begeleid bezoek voorzien in de historische binnenstad met een plaatselijke gids. We bewonderen de typische straten, de Marktplatz, de St-Paulusdom en de verschillende andere bezienswaardige monumenten. (Lunch) Na de middaglunch kunnen we nog even vrij op verkenning of genieten we op een terras of in de gezellige winkelstraten. Daarna keren we terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

4e dag: Na een stevig ontbijt is er een voormiddagtrip naar Fleckenberg waar wij een bezoek brengen aan het Besteckmuseum waar wij ook alles horen en zien over de geschiedenis van ons dag dagelijks te gebruiken mes, vork en lepel. Na dit interessant bezoek keren wij terug naar het hotel voor de lunch. (Lunch) In de namiddag rijden wij naar Warstein. Hier is een uitgebreid bezoek voorzien met treinrit in deze grote bekende Duitse brouwerij. En dan is het tijd om de dorst te lessen met dit heerlijk biertje om nadien terug naar ons hotel te rijden voor avondmaal en nachtrust.

5e dag: Ons verblijf zit er op. Na het ontbijt en het inladen van de koffers rijden wij nog even naar het hoogste punt van het Sauerland op de Kahler Asten. Hier stoppen we even bij de uitkijktoren en het klein regionaal natuurmuseum. Nadien dalen wij voorbij de plaatselijke skischans af naar de wintersportplaats Winterberg. Hier is er nog eventjes shoppingtijd voorzien. Tegen de middag zijn we terug in het hotel voor de lunch. (Lunch) Na de middag nemen we afscheid van het hotel en de omgeving en vatten we de terugreis aan. Via de Duitse snelwegen langs Dortmund en het industriegebied van de Ruhr gaat het naar Venlo. Al vlug bereiken wij dan Eindhoven en de Kempen voor de avondstop. Nadien trekken we huiswaarts naar de afstapplaatsen.

ONS HOTEL

“Albers”

Gasthof Albers is sinds 1827 een familiebedrijf. Het is een traditioneel 4- sterren landhotel, gelegen in het kleine dorpje Bödefeld- Freiheit in het groene Sauerland. Ondanks de moderniseringen is de bijzondere flair en gemoedelijke sfeer van een Sauerlander Gasthof er steeds bewaard gebleven. Traditie en gastvrijheid worden hier met hoofdletters geschreven. Men voelt er zich echt thuis! Gastronomische fijne keukengerechten bieden voor elk wat wils. Steeds is er een keurige bediening: perfecte service staat bovenaan in de hotelregels geschreven. Dit is een reisje om van te snoepen en mee te beleven. Schrijf nu in voor het te laat is!

Hotel Albers

PRIJS

495 € per persoon

INBEGREPEN IN DE PRIJS

Het vervoer, de btw, de reis per luxe autocar voorzien van video, bar, wc, airco enz.
Het verblijf in goede kwaliteitshotels op basis van tweepersoonskamers.
Alle kamers voorzien van bad of douche en wc.
Alle maaltijden van 1e middag tot 5e avond.
De toegang en de gids in Slot Berleburg.
Het bezoek aan de Warsteiner- brouwerij.
De gids begeleiding in stad Münster
De onkosten bij het Besteckmuseum..
Alle autocaruitstappen ter plaatse.

INSCHRIJVINGSVOORSCHOT

195 € per persoon tegen 1 juni 2020

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS

Persoonlijke uitgaven.
Eventuele bijkomende onkosten tijdens de autocaruitstappen.
De drankjes bij de maaltijden.
De toeslag op de één persoonskamer bedraagt: 15 € per persoon per nacht.
De dienstvergoeding.

AANBIEDING

Vol pension (26/9 tot en met 30/9)       VERZEKERING – Vrijblijvend advies