Reisgenoegens

WIENERWALD - BURGENLAND

WENEN – DONAUVALLEI – WACHAU – NEUSIEDLERSEE – MELK – SALZKAMMERGUT – BEIEREN

9 DAGEN OOSTENRIJK

van ZATERDAG 15 AUGUSTUS tot ZONDAG 23 AUGUSTUS

IS GEANNULEERD

DROOMREIS

Oostenrijk: bij het horen van deze naam zie je in verbeelding reeds de vele prachtige bergen en steden. Voor onze zomerreis kozen wij de hoofdstad Wenen uit, de muzikale en culturele metropool aan de Donau. Vele grote componisten hebben daar geleefd en de sfeervolle romantiek nagelaten. De vele andere troeven van deze stad en de lekkere verzorgde keuken met de klassewijnen uit de Wachau zijn uiteraard altijd en overal de troeven van de gastronomie! Kortom: wij bieden u een reiservaring aan die voor altijd in uw geheugen zal blijven! Dus de zorgen opzij en wees erbij

Reisprogramma

1e dag: Vertrek in St- Laureins om 5u. De heenreis loopt via de Kempen en Aken naar Keulen en dan verder doorheen het Rijnland en de Pfalz rond Frankfurt en Wurzburg naar Geiselwind. (Lunch) Na de middag reizen wij dan verder door de Spessart rond Nurnberg via het Bayerischer Wald naar Regensburg tot Windorf. Daar bereiken wij dan het hotel voor kamerverdeling, avondmaal en nachtrust. (15/8…16/8)

2e dag: Na het ontbijt trekken we verder via Passau en langs de Donauvallei rond Linz naar St-Valentin. (Lunch) Na de middag reizen wij dan via de snelweg doorheen Niederösterreich richting St-Pölten waar een namiddagstop voorzien is. Na dit oponthoud gaat de rit stilaan verder naar ons hotel te Stockerau voor avondmaal en nachtrust. (16/8…22/8)

3e dag: Na een goed ontbijt is er ontmoeting met de plaatselijke gids en staat er een eerrste kennismaking met de streek rond Wenen op het programma. Via de mooie groene omgeving van de Höhenstrasse rijden wij naar de Kahlenberg waar wij even halt houden om een mooi panorama over Wenen en een deel van Niederösterreich te bewonderen. De gids zal ons ook vertellen over en meenemen in de St- Jozefskerk. Na dit alles keren wij terug en houden we even halt in het gekende Weense wijnplaatsje Grinzing waar er van de jonge Heurigenwijn kan geproefd kan worden. Nadien rijden wij terug naar het hotel. (Lunch) Na de middag trekken wij er terug op uit naar de siertuin(en) van Tulln waar iedereen vrij kan vertoeven in de prachtig groene natuur en er zijn hartje kan ophalen tussen de diverse planten, bomen en bloemen in de schitterend aangelegde tuinen. Na genoten te hebben van deze mooie uitstap keren wij terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

4e dag: Na een heerlijk ontbijt staat er vandaag een daguitstap op het programma met begeleid bezoek aan de stad Wenen. Wij maken een rondrit voorbij de vele bezienswaardigheden in de stad: Hofburg, Opera, Parlement, Stadhuis, Stadspark, Schloss Schönbrunn, Stefaansdom, Peterskirche enz., waarbij de gids aan boord van de bus ons alles laat zien en ons tussendoor de nodige informatie verschaft en enkele stopplaatsen voorziet. Na dit voormiddagbezoek aan het Historische centrum van Wenen genieten wij nog even vrij na in de grote winkelstraten o.a. de Maria Hilferstrasse, Kärtnerstrasse enz. (Lunchpakket) Na de middag reizen wij dan richting Schloss Schönbrunn: een van de mooiste kastelen en tuinen van Wenen en Oostenrijk waar ooit Keizer Frans Jozef I en Keizerin Elizabeth van Beieren woonden. Dit kasteel was het decor van de bekende film “Sisi”. Iedereen kan daar vertoeven, bezienswaardigheden in het Paleis of in de tuin op eigen initiatief bezoeken en profiteren van deze mooie en indrukwekkende omgeving. Na deze geslaagde Weense dag rijden wij terug naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

5e dag: Na het ontbijt staat er terug een dagexcursie op het programma. Wij rijden via de hoofdwegen naar het Middeleeuwse stadje Krems waar wij een voormiddaghalte voorzien om er de historische gebouwen en bezienswaardigheden te gaan bekijken. Nadien trekken wij verder doorheen de wijnstreek van de Wachau en de Donauvallei naar Melk. (Lunch) Na de middag is dan een geleid bezoek aan de Barokke Benedictijner Stift Melk: een uniek bouwwerk met veel indrukwekkende bezienswaardigheden binnen en buiten. Na dit bezoek kunt u nog even naar de souvenirshop of rustig kuieren in de omgeving en genieten op een terrasje. Na dit alles rijden wij terug door het Dunkelsteinerwald naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

6e dag: Na het lekker ontbijt zijn wij terug klaar voor een daguitstap met onze plaatselijke gids naar Burgenland. Wij reizen naar Mörbisch waar wij een 45 minuten durende boottocht maken op de Neusiedlersee tot dicht bij de Hongaarse en Slovaakse grens te Illmitz. Daar wacht(en) de huifkar(ren) ons op en brengen ons dan naar het centrum Illmitz. (Lunch) Na de middag
kunnen we nog even genieten in dit gezellige kleine plaatsje en terugkeren met de huifkar(ren) naar de boot die daar op ons wacht om terug te varen naar Mörbisch. Vandaaruit rijden wij dan met onze autocar naar het hotel te Stockerau voor avondmaal en nachtrust.

7e dag: Na het heerlijk ontbijt is er een volle dag rust voor iedereen. Daarbij bieden we iedereen de mogelijkheid om gezellig te verpozen in het centrum van Stockerau. Wij voorzien echter ook een voormiddagbezoek aan onze verblijfplaats en historische centrum met onze plaatselijke gids. Rond de middag zijn wij terug in het hotel (Lunch). Na de middag kan ieder nog wat verder ontspannen, relaxen, wandelen, zonnebaden, zwemmen of eventueel profiteren van de laatste namiddag in de omgeving. ’s Avonds zijn wij terug in het hotel voor avondmaal en nachtrust.

8e dag: Ontbijt en afreis maar ook deze voormiddag staat er nog een bezoek aan een Salzkammerhut op het programma. Via de Oostenrijkse wegen bereiken wij Sankt-Wolfgangsee aan het gelijknamig meer waar een voormiddaghalte voorzien is in dit toeristenplaatsje. Dat is trouwens gekend door de Operette “Im Weissem Rössl” van Ralph Benatzky. (Lunch) Na de middag trekken wij verder doorheen het Salsburgerland en het Duitse grensgebied met Beieren naar Ulm waar wij het hotel bereiken voor
kamerverdeling, avondmaal en nachtrust.

9e dag: Na het ontbijt laden wij de koffers in reizen wij via de Duitse snelwegen doorheen Baden- Würtemberg en rond Stuttgart naar de Neckarvallei te Heidelberg om dan even verder in Hirschberg an de Bergstrasse aan te komen. (Lunch)
Na de middag trekken we dan verder via Kaiserslautern en de Moezelstreek rond Trier naar Luxemburg en Bastogne. (Avondstop) Nadien doorheen de Ardennen huiswaarts naar de afstapplaatsen.

ONS HOTEL

“Cityhotel”

Een goed bekend familiaal verblijf, centraal gelegen in Stockerau in een rustige omgeving dichtbij de grootstad Wenen en op de rand van het groene Wienerwald. De kamers zijn allemaal uitgerust met luxueus comfort en hoogstaande kwaliteit! Alle accommodatie voor een geslaagd verblijf is aanwezig. De klant is er koning en men draagt service hier hoog in het vaandel! Het keurig ontbijt en de excellente maaltijden ’s middags en ’s avonds zijn de troeven van deze heerlijke keuken. Dit is een DROOMREIS om zeker aan deel te nemen en mee te beleven. Profiteer ervan en schrijf nu in voor het te laat is

Cityhotel - Stockerau

PRIJS

1.125 € per persoon

INBEGREPEN IN DE PRIJS

Het verblijf in goede kwaliteitshotels op basis van tweepersoonskamers.
Het vervoer, de btw, de reis per luxe autocar voorzien van video, bar, wc, airco enz.
Alle kamers voorzien van bad of douche en wc.
Alle maaltijden van 1e middag tot 9e avond.
Alle autocaruitstappen ter plaatse.
De plaatselijke gids voor 1 halve en 3 volle dagen.
De toegang tot het park Tulln.
De ontvangst in Stift Melk.
De bijdrage voor de gids in Stift Melk.
De boottocht op de Neusiedlersee heen en terug.
De huifkar(ren) trip Mörbisch – Illmitz – Mörbisch.
Een wijnproeverij.

INSCHRIJVINGSVOORSCHOT

425 € per persoon tegen 1 mei 2020

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS

Persoonlijke uitgaven.
Eventuele bijkomende onkosten tijdens de autocaruitstappen.
De drankjes bij de maaltijden.
De toeslag op de één persoonskamer bedraagt: 19,50 € per persoon per nacht.
De dienstvergoeding.

AANBIEDING

Vol pension (15/8 tot en met 23/8)       VERZEKERING – Vrijblijvend advies