Reisgenoegens

ELZAS - VOGEZEN

GERARDMER – ZWARTE WOUD – ROUTE DU VIN –
STRUTHOF – MONT ST- ODILE

7 DAGEN FRANKRIJK

van ZONDAG 19 JULI tot ZATERDAG 25 JULI

is geannuleerd

GROTE VAKANTIE

Te midden van een onvergetelijk decor tussen Vogezen en Rijn liggen de vermaarde Elzasser wijngaarden in een glooiend landschap dat zich heel ver uitstrekt, tot zelfs aan de Zwitserse grens. De cultuur en de typische dorpjes met vakwerkgebouwen zijn getuige van het verleden. De heerlijke gastronomie uit de streek die in de vele zaken met liefde worden behandeld en geserveerd wordt is zeker niet te versmaden. Door de gastvrijheid van de bewoners in deze vakantieregio ziet u er al uw wensen in vervulling gaan. Dus vlug inschrijven voor dit topaanbod is nu aan de orde, voor het te laat is!

Reisprogramma

1e dag: We vertrekken om 5.30u vanuit St- Laureins. We rijden doorheen de Ardennen en Luxemburg verder via de Lorraine en de Bas Rhin naar Phalsbourg. (Lunch) Na de middag is er kamerverdeling en dan genieten wij van een tripje naar het wijndorp Riquewihr: een stadje dat gekend is voor zijn wijnbouw en het prachtige oude centrum. De ommuringen en de stadspoort zijn de moeite waard om te bekijken maar u kunt ook genieten van een terrasje of een wijnkelder met een heerlijk glas “vin régional”. Na dit alles keren wij terug naar het hotel voor kamerverdeling, avondmaal en nachtrust. (19/7…25/7)

2e dag: Na een gesmaakt ontbijt staat er weer een dagtrip op programma met een gids. In de voormiddag rijden wij naar St- Odile, waar een 17e- eeuws klooster en kerk van de Norbertijnen te bewonderen is boven op een berg met mooi panorama over de Vogezen en de Elzas . Ook een wandeling in deze buurt naar de bron van St- Odile hoort bij dit bezoek. Deze Heilige wordt vereerd voor het genezen van oogziekten en is ook de patrones van de Elzas. (Lunch) Na de middag rijden wij dan naar Struthof te Natzweiler om een bezoek te brengen het beklijvende KZ concentratiekamp van WO II waar duizenden mensen op gruwelijke wijze zijn omgebracht of van ontbering gestorven zijn. Het volledig intacte museum en het domein zijn nog de stille getuigen van deze gruwel. Na dit bezoek verlaten wij de regio via Villé en Sélestat naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

3e dag: Na het ontbijt trekken wij er terug op uit voor een dagtrip: wij rijden via Colmar naar het Franse Munster voor een voormiddagoponthoud in deze plaats met zijn gezellig centrum en Historische Kerk. De stad is daarnaast ook bekend om zijn gelijknamige kaas en de vertrekplaats van de vele ooievaars die in het najaar naar het zuiden trekken. Na de middag reizen wij doorheen de prachtige natuur van de Col De La Schlucht naar Gérardmer, gelegen aan het gelijknamig meer. (Lunch) Na de middag is er tijd om gewoon rustig te genieten in het sfeervolle toeristencentrum of om even te wandelen of te relaxen aan de oevers van het meer. Na genoten te hebben van deze gezellige plaats rijden wij doorheen het heuvelachtig gebied van de Vogezen via Col Du Bonhomme en de Route du Vin naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

4e dag: Ontbijt en dagtrip over de Duitse grens naar het Zwarte Woud. In voormiddag steken wij de Rijn te Breisach over en bereiken we de hoofdstad Freiburg waar even oponthoud voorzien is voor een mogelijk bezoek aan de Munsterkerk, de Markt enz… Nadien reizen wij dan verder via de Ravennaschlucht en het Höllental naar de vermaarde toeristenplaats Titisee. (Lunch) Na de middag is er mogelijkheid voor de liefhebbers om een boottochtje te maken op de Titisee of gewoon even te kuieren en te genieten in de gezellige straten met vele terrasjes en winkels. Na dit alles keren wij rustig terug via de Duits – Franse wijnvelden naar Colmar om stilaan aan te komen in ons hotel voor avondmaal en nachtrust.

5e dag: Ontbijt en voormiddagtrip naar het Kasteel van Haut Königsbourg. In dit eeuwenoud en indrukwekkend bouwwerk op een heuvel worden wij wegwijs gemaakt in de sfeer van de Middeleeuwen. Na dit bezoek dalen wij terug af van de heuvel naar het hotel te Ostheim. (Lunch) Na de middag is er een uitstapje naar Ribeauvillé waar er een toeristentreintje ons opwacht om een mooie rondrit te maken in de vele wijngaarden en de heuvelachtige omgeving. Na de rondrit is er nog wat vrije tijd in het oude centrum van dit zeer gekende wijndorp met zijn talrijke bezienswaardigheden en winkelstraatjes. Tijd om wat te rusten op een terrasje kan uiteraard ook ingelast worden en zo is deze namiddag voor iedereen volbracht. Na dit alles keren wij terug via een stukje wijnroute naar het hotel voor avondmaal en nachtrust.

6e dag: Het ontbijt heeft gesmaakt en er is voor iedereen een vrije dag* en rustdag voor de chauffeur. Dus iedereen kan heerlijk genieten in de omgeving. Rond de middag zijn we terug in het hotel. (Lunch) Na de middag kunt u verder nog wat relaxen of rusten en even een wandeling maken langs de mooie plekjes van het kleine riviertje dat door Ostheim stroomt en eventueel op terras profiteren van een verfrissing of een vin d’Alsace.
*Een alternatief namiddagprogramma kan georganiseerd worden vanuit ons verblijf: indien u dat wenst kunt u met de regionale lijnbus naar gekende stad Colmar waar ook heel wat bezienswaardigheden in deze historische stad te bewonderen zijn Tegen de avond terug in het hotel voor avondmaal en nachtrust.

7e dag: Het laatste ontbijt in Ostheim wordt verorberd en aansluitend laden wij de koffers in en verlaten onze verblijfplaats. Via Straatsburg en St Avold bereiken wij Metz en Luxemburg om dan rond de middag in Bollendorf te komen. (Lunch) Na de middag nog eventjes van de gelegenheid gebruik maken om in Echternach wat inkopen te doen en dan reizen we via Diekirch en Ettelbruck af naar Bastogne. (Avondstop) Nadien gaat de terugreis doorheen de Famenne en de Condroz over de Maas te Namur en rond Brussel naar Vlaanderen en de afstapplaatsen.

ONS HOTEL

“Au Nid De Cigognes ”

Een traditioneel 3-sterrenhotel gelegen in het centrum van Ostheim en in de reiswereld van touringcars een vaste waarde en begrip. We genieten van keurige kamers met de gekende Elzasser kwaliteit waar orde en netheid op de eerste plaats staan! We kunnen steeds rekenen op aangepaste, goed geserveerde gerechten. Wil je erbij zijn, schrijf dan nu in voor het te laat is!

Hotel Au-Nid-de-Cigognes

PRIJS

790 € per persoon

INBEGREPEN IN DE PRIJS

Het vervoer, de btw, de reis per luxe autocar voorzien van bar, video, wc, airco enz.
Het verblijf in een klasse hotels op basis van tweepersoonskamers
Alle kamers voorzien van bad of douche en wc
Alle maaltijden van 1e middag tot 7e avond
Alle autocaruitstappen ter plaatse
De bijdrage voor het bezoek aan KZ Struthof
De toegang tot Kasteel Haut- Koenigsbourg

INSCHRIJVINGSVOORSCHOT

290 € per persoon tegen 1 april 2020

NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS

Persoonlijke uitgaven.
Eventuele bijkomende onkosten tijdens de autocaruitstappen.
De drankjes bij de maaltijden.
De toeslag op de één persoonskamer bedraagt: 22,50 € per persoon per nacht.
De dienstvergoeding.

AANBIEDING

Vol pension (19/7 tot en met 25/7)       VERZEKERING – Vrijblijvend advies